Davy Simons is tot 25 jaar opsluiting veroordeeld voor de moordpoging op zijn ex-vriendin Didi Swiers in Hasselt. In een korte reactie na de uitspraak van het hof van assisen in Tongeren zei advocaat Steve Geerdens, die slachtoffer Didi Swiers vertegenwoordigde, dat bij eender welke uitspraak de burgerlijke partijen zich als verliezers beschouwen. "Het is een rechtvaardig oordeel van de jury. Mijn cliënten gaan ervan uit dat ze levenslang hebben gekregen. Didi heeft het heel moeilijk gehad tijdens dit proces. Zij is na haar getuigenis thuis gebleven en wachtte in spanning af", zei Geerdens.
     
Advocaat Jan Swennen van Davy Simons zei dat "deze veroordeling van 25 jaar toch rekening heeft gehouden met bepaalde elementen". Hij voegde eraan toe dat zijn cliënt inderdaad uitspraken had gedaan die misschien de wenkbrauwen deden fronsen, maar dat dat de manier is waarop Simons het proces had meegemaakt.
     
Bij de bepaling van de strafmaat voor Davy Simons is rekening gehouden "met elementen van uw persoonlijkheid waaraan u zelf niets kan doen", aldus assisenvoorzitter Jordens. "Die elementen hebben ervoor gezorgd dat u niet de maximumstraf hebt gekregen. Ik heb de indruk dat er zeer veel werk is, ik denk onder meer inzake inzicht in de feiten en inzicht in uw problematiek", zei de assisenvoorzitter tot Simons, die enkel lichtjes knikte bij het luisteren naar zijn straf.
     
Jordens richtte zich ook nog tot de burgerlijke partijen en drukte zijn waardering uit voor de gelatenheid en grootsheid waarmee ze het proces gevolgd hadden, zodat het proces sereen kon verlopen.
     
Met deze veroordeling tot 25 jaar kan Simons vanaf 26 november 2020 met een reclasseringsplan de voorwaardelijke invrijheidstelling vragen aan de strafuitvoeringsrechtbank.

Lees online

Waarom Geerdens & Loos Advocaten?

  • Eerst luisteren wij naar u en uw probleemstelling.
  • Wij gaan daar waar andere kantoren afhaken.
  • Elk geschil is uniek en verdient alleen al daarom een eigen benadering en onze volledige aandacht.
  • U krijgt dan ook de persoonlijke bijstand die u en uw probleem verdienen.

Juridische hulp of advies nodig?

Contacteer ons vandaag nog. Bij ons bent u geen nummer, maar een client die wij persoonlijk kennen. Wij zoeken samen met u naar een creatieve oplossing hoe moeilijk uw geschil ook lijkt te zijn.

Linkhoutstraat 123
3560 Lummen

013 29 30 01

info@advolummen.be

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie