Meester Steve Geerdens reageerde donderdag furieus op de vrijlating van de 24-jarige Houthalenaar Davy S., verdacht van de moordpoging op zijn 19-jarige ex Didi Swiers. Hij schoot haar op 23 juli in Hasselt in het hoofd. Het meisje overleefde de aanslag, maar verblijft nog in het ziekenhuis.

‘Het bericht van de vrijlating kwam als een mokerslag aan bij het slachtoffer en haar familie. Het is met geen woorden te beschrijven. Ze zitten met 1001 vragen en met angst. Ik heb justitie van haar kleinste kant leren kennen. Verbouwereerd en gedegouteerd ben ik’, reageerde advocaat Geerdens.

Het slachtoffer en haar familie zijn woensdag door de federale gerechtelijke politie van Hasselt op de hoogte gebracht van de vrijlating van de schutter.

‘Fouten op verschillende niveaus’

‘Ik wil de vraag stellen wie hier nog iets had aan kunnen doen. Er is geen gerechtelijk debat gevoerd over de beslissing om de man vrij te laten’, aldus Geerdens, die zich ook afvroeg hoelang de politiebewaking zal duren voor het slachtoffer, dat nog in het ziekenhuis verblijft. ‘Duurt dat tot morgen of overmorgen of nog het hele jaar? Ik wil het heel graag weten van degenen, die hier verantwoordelijk voor zijn’, zei een verontwaardigde Geerdens.

Vrij zonder voorwaarden

Ook de verdediging van de 24-jarige dader reageerde donderdag kort op de vrijlating van hun cliënt. ‘Na het verstrijken van de maand was er geen geldige titel meer voor de vrijheidsberoving van onze cliënt. We hebben dit nagezien en aangekaart bij de procureur. Het parket deelde ons standpunt’, verduidelijkte meester Bart Spriet donderdag in het Hasseltse gerechtshof.

De verdediging had donderdag over de situatie overleg gepleegd met het parket. Voor de verdere aanhouding had de titel voor Davy S. met een maand verlengd moeten worden, maar de maand verstreek en dus was er geen geldige rechtsgrond meer om Davy S. langer in voorhechtenis te houden.

‘Vanaf gisteren was er geen titel meer voor een langere vrijheidsberoving. Het strafonderzoek daarentegen loopt wel verder’, aldus Spriet. De advocaten willen wel dat alles op een serene manier verder loopt, zeker voor het slachtoffer.

De verdediging wilde niet kwijt waar Davy S. zich nu bevindt. Aan zijn vrijlating zijn geen voorwaarden verbonden.

Lees online

Waarom Geerdens & Loos Advocaten?

  • Eerst luisteren wij naar u en uw probleemstelling.
  • Wij gaan daar waar andere kantoren afhaken.
  • Elk geschil is uniek en verdient alleen al daarom een eigen benadering en onze volledige aandacht.
  • U krijgt dan ook de persoonlijke bijstand die u en uw probleem verdienen.

Juridische hulp of advies nodig?

Contacteer ons vandaag nog. Bij ons bent u geen nummer, maar een client die wij persoonlijk kennen. Wij zoeken samen met u naar een creatieve oplossing hoe moeilijk uw geschil ook lijkt te zijn.

Linkhoutstraat 123
3560 Lummen

013 29 30 01

info@advolummen.be

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie