Het hof van cassatie heeft beslist dat Tongenaar Erwin Stas (39) een nieuw proces krijgt. Op 9 februari van dit jaar werd Stas door het Tongerse assisenhof tot 30 jaar celstraf veroordeeld voor de moord op zijn liefdesrivaal uit Nieuwerkerken.

Tijdens het proces werd een procedurefout gemaakt waardoor het moet worden overgedaan. Na de SMS-moord die nog deze maand opnieuw wordt behandeld voor het Tongerse assisenhof, is dit nog maar de tweede keer in 15 jaar tijd dat een arrest wordt verbroken.

Erwin Stas (foto) tekende cassatie aan tegen het arrest omdat één van de bijzitters van het hof nog voor de start van het proces al bij de zaak betrokken was. Steve Geerdens, raadsman van Erwin Stas: “De rechter in kwestie had eerst als beslagrechter het verzoek gekregen om beslag te leggen op de goederen van mijn client. Dat verzoek kwam van de burgerlijke partijen: de familie Vanderstraeten en Vanessa Vanheusden. Daarna heeft dezelfde rechter als bijzitter van het hof mee beraadslaagd over de strafmaat. En dat is overenigbaar.”

De kamer van inbeschuldigingstelling van Antwerpen moet nu een ander assisenhof aanduiden om het proces over te doen. Advocaat Geerdens: “Mijn cliënt hoopt dat er alsnog rechtvaardigheid zal geschieden. Hij vindt dat hij veel te zwaar werd gestraft: hij kreeg 30 jaar terwijl het openbaar ministerie slechts 25 jaar had gevraagd. Indien hij een mildere straf had gekregen, zou hij zelfs niet overwogen hebben cassatie aan te tekenen. Nu kon hij niet anders.”

Lees online

Waarom Geerdens & Loos Advocaten?

  • Eerst luisteren wij naar u en uw probleemstelling.
  • Wij gaan daar waar andere kantoren afhaken.
  • Elk geschil is uniek en verdient alleen al daarom een eigen benadering en onze volledige aandacht.
  • U krijgt dan ook de persoonlijke bijstand die u en uw probleem verdienen.

Juridische hulp of advies nodig?

Contacteer ons vandaag nog. Bij ons bent u geen nummer, maar een client die wij persoonlijk kennen. Wij zoeken samen met u naar een creatieve oplossing hoe moeilijk uw geschil ook lijkt te zijn.

Linkhoutstraat 123
3560 Lummen

013 29 30 01

info@advolummen.be

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie