De Opglabbeekse stukadoor Pascal Praczijk vraagt 18.850 euro schadevergoeding voor zijn onterechte aanhouding en uitlevering aan Italië. Zijn raadsman, Steve Geerdens, heeft gisteren het verzoek tot schadevergoeding overgemaakt aan justitieminister Laurette Onckelinx.

Praczijk werd op 11 mei 2006 in Tongeren aangehouden op verdenking van drugshandel en een maand later aan Italië uitgeleverd. Achteraf bleek het om een persoonsverwisseling door het Italiaanse gerecht te gaan. “Dat was niet gebeurd als het Belgische gerecht contact had opgenomen met Italië”, voert Steve Geerdens aan.

De zaak vond zelfs gehoor in het Europees parlement. Het bedrag dat Pascal Praczijk vraagt aan de Belgische staat, is berekend op basis van inkomstenverlies, vervoers- en verblijfskosten die hij in Italië heeft gemaakt, telefoongesprekken die hij er heeft gevoerd en de prijs die hij heeft moeten betalen om zijn dossier te vertalen.

Daarnaast vraagt hij 300 euro morele schadevergoeding per dag dat hij onschuldig achter de tralies zat. De man zat in totaal 40 dagen in de gevangenis opgesloten.

Lees online

Waarom Geerdens & Loos Advocaten?

  • Eerst luisteren wij naar u en uw probleemstelling.
  • Wij gaan daar waar andere kantoren afhaken.
  • Elk geschil is uniek en verdient alleen al daarom een eigen benadering en onze volledige aandacht.
  • U krijgt dan ook de persoonlijke bijstand die u en uw probleem verdienen.

Juridische hulp of advies nodig?

Contacteer ons vandaag nog. Bij ons bent u geen nummer, maar een client die wij persoonlijk kennen. Wij zoeken samen met u naar een creatieve oplossing hoe moeilijk uw geschil ook lijkt te zijn.

Linkhoutstraat 123
3560 Lummen

013 29 30 01

info@advolummen.be

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie