Na het pleidooi van de burgerlijke partijen en het requisitoir van het parket kregen ook de verdediging en de beschuldigde zelf donderdagnamiddag het woord op het assisenproces van de 48-jarige Genkenaar Sami Velioglou, die terechtstaat voor de moord op zijn 23-jarige zoon Nasuf. De verdachte zelf heeft naar eigen zeggen spijt van zijn daden.

"Deze man sliep al nachten niet meer en was leeg. Bij deze man speelde de macht van de panische angst en die macht dreef hem op die enkele seconden tot deze feiten", verdedigde Steve Geerdens zijn cliënt.

"Uit schrik voor zijn zoon had hij de voordeur met een ijzeren staaf gebarricadeerd en de ramen dichtgenageld. In huis had hij wapens verstopt om zich te verdedigen tegen zijn eigen zoon. Bij het begin van het onderzoek is men daar aan voorbij gegaan.

De grootste pech, die hij op 10 maart 2008 tegenkwam, was het wapen in de jaszak van Nasuf. Hij zag dat wapen toen hij aan het poetsen was. Sami dacht dat Nasufs' doodsbedreigingen werkelijkheid gingen worden en dat Nasuf het gezin ging uitmoorden."

"De Don Corleone van Waterschei"

"Plots verscheen Nasuf aan de achterdeur, de hulk, de Don Corleone van Waterschei, de drugman die in zijn leven heel wat mensen had afroste en zijn eigen vader met een slagersmes achternazat.

Zijn vader, die hem nochtans terug in huis had genomen. Ik denk dat bij Sami op dat ogenblik een kortsluiting ontstond. Er was geen rationeel denken meer bij Sami, die in een tunnelvisie belandde. Deze loebas, de brave goedzak, heeft in enkele seconden iets gedaan, wat niet in zijn leven past. Geef Sami terug aan zijn familie en geef hem terug aan zijn werkmakkers bij de Ford", besloot Geerdens, die voor de volledige vrijspraak gaat.

"Ik heb spijt"

Tot slot kwam Sami Velioglou zelf aan het woord. "Ik ben opgegroeid met waarden in mijn leven en die waarden, liefde en respect, wilde ik meegeven aan mijn kinderen", begon hij. "Nu ligt mijn lot in handen van de jury.

Mijn spijt en pijn kan ik u niet vertellen. Die is zodanig groot dat ik het voor de rest van mijn leven zal meedragen. Ik dank mijn advocaten en ik dank iedereen, die in dit proces heeft meegewerkt", aldus de beschuldigde.

De jury beraadt zich momenteel over de schuldvraag. Een eventuele strafmaat volgt morgen.

Lees online

Waarom Geerdens & Loos Advocaten?

  • Eerst luisteren wij naar u en uw probleemstelling.
  • Wij gaan daar waar andere kantoren afhaken.
  • Elk geschil is uniek en verdient alleen al daarom een eigen benadering en onze volledige aandacht.
  • U krijgt dan ook de persoonlijke bijstand die u en uw probleem verdienen.

Juridische hulp of advies nodig?

Contacteer ons vandaag nog. Bij ons bent u geen nummer, maar een client die wij persoonlijk kennen. Wij zoeken samen met u naar een creatieve oplossing hoe moeilijk uw geschil ook lijkt te zijn.

Linkhoutstraat 123
3560 Lummen

013 29 30 01

info@advolummen.be

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie