Recht op gratis advocaat indien u moet verschijnen voor de politierechtbank

Recht op gratis advocaat indien u moet verschijnen voor de politierechtbank

Wist u dat u in veel gevallen recht heeft op een gratis advocaat indien u moet voorkomen voor de politierechtbank?

Iedereen die een autoverzekering heeft afgesloten, heeft daarin een polis rechtsbijstand.

In het geval dat u gedagvaard wordt voor de politierechtbank omwille van een verkeersovertreding of als u het slachtoffer bent geworden van een verkeersongeval, kan u in veel gevallen via uw polis rechtsbijstand genieten van de bijstand van een advocaat, zonder dat u zelf voor deze kosten dient in te staan.

De kosten van deze juridische bijstand worden namelijk in vele gevallen gedekt door uw rechtsbijstandverzekering, dewelke veelal deel uitmaakt van uw autoverzekering. Dit betekent dat u de gerechtskosten en de kosten en erelonen van uw advocaat niet zelf zal moeten betalen.

De bijstand van een advocatenkantoor, gespecialiseerd in verkeers- en aansprakelijkheidsrecht zoals Advocatenkantoor Steve Geerdens, is in deze gevallen met andere woorden volledig gratis!

Belangrijk om weten is dat u steeds de vrije keuze heeft van advocaat. U moet derhalve niet akkoord gaan met de aanstelling van de advocaat die door uw rechtsbijstandsverzekeraar zou worden voorgesteld. U kiest dus best voor een specialist verkeersrecht, zodat u bij Advocatenkantoor Steve Geerdens aan het juiste adres bent.

Wilt u weten of u een beroep kan doen op uw rechtsbijstandsverzekering voor uw probleem, neem dan contact met ons op en wij gaan dit geheel vrijblijvend voor u na.

Onder andere in volgende gevallen kan u beroep doen op uw rechtbijstandverzekering:

- uw strafrechtelijke verdediging wegens een verkeersinbreuk voor de politierechtbank ;
- uw burgerlijke partijstelling voor de politierechtbank, met onder meer het verhalen van uw schade bij de aansprakelijke partij van een verkeersongeval;
- kosten voor dagvaarding voor de burgerlijke rechter indien het Politieparket naliet om tot dagvaarding van de aansprakelijke persoon over te gaan;
- tussenkomst bij insolventie van de aansprakelijke persoon;
...

Bovendien bestaat het misverstand dat uw verzekering enkel zou tussenkomen voor diegene die de verzekering heeft afgesloten. Ook indien iemand anders met een voertuig reed waarvan u de verzekering heeft afgesloten, kan deze bestuurder vaak van de dekking in rechtsbijstand genieten.

Zo zal elke toegelaten bestuurder alsook een passagier van uw voertuig in vele gevallen een beroep kunnen doen op uw rechtsbijstandverzekering om bijvoorbeeld de geleden schade te recupereren bij de aansprakelijke persoon.

Aarzel dus niet en neem gerust contact met ons op in geval u voor de politierechtbank dient te verschijnen.

Waarom Geerdens & Loos Advocaten?

  • Eerst luisteren wij naar u en uw probleemstelling.
  • Wij gaan daar waar andere kantoren afhaken.
  • Elk geschil is uniek en verdient alleen al daarom een eigen benadering en onze volledige aandacht.
  • U krijgt dan ook de persoonlijke bijstand die u en uw probleem verdienen.

Juridische hulp of advies nodig?

Contacteer ons vandaag nog. Bij ons bent u geen nummer, maar een client die wij persoonlijk kennen. Wij zoeken samen met u naar een creatieve oplossing hoe moeilijk uw geschil ook lijkt te zijn.

Linkhoutstraat 123
3560 Lummen

013 29 30 01

info@advolummen.be

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie